Lentokoneita ja sankareita


Hans Wind_Pienikoko.jpg

Kävin viime viikolla moikkaassa Ilmailumuseon poikia Tikkakoskella. Oli mukavata vaihtaa kuulumisia pitkästä aikaa ja kysellä hieman heidän VL Myrskyn entisöintiprojektista. Kamera kun sattui olemaan mukana, niin otin muutamia kuvia museon BF-109:stä. Kotona juolahti tällainen idea taulusta, joten kynä käteen ja maalailemaan. Kuvassa Hans Wind.

Hans Henrik ”Hasse” Wind (30. heinäkuuta 1919 Tammisaari – 24. heinäkuuta 1995 Tampere) oli suomalainen hävittäjälentäjä toisessa maailmansodassa ja kaksinkertainen Mannerheim-ristin ritari. Wind on Suomen ilmavoimien virallisessa tilastossa toisella tilalla Ilmari Juutilaisen jälkeen 75 varmistetulla ilmavoitolla. Taulu on omistettu "Hasselle" ja hänen saavutuksillensa hävittäjälentäjänä.

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
No tags yet.
Tsekkaa
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic